Vlasnici pit bulla ubojicu ostavljali nasamo sa četverogodišnjom kćeri

VLASNICI šestogodišnjeg pit bulla Rija, koji je jučer nasmrt izgrizao 76-godišnjeg Stipu Vučića iz Solina, policiji su kazali kako dosad sa psom nisu imali nikakvih problema te da su ga često ostavljali nasamo i s njihovom četverogodišnjom kćerkicom.

31-godišnja Anna Bergome i njezin nevjenčani suprug, 37-godišnji Srđan Mihaljević, žive u blizini Padove u Italiji. Kao i mnogo puta ranije, i ovaj su vikend svog psa odlučili ostaviti na čuvanje Vučiću, koji bi se o psu brinuo za vrijeme njihovih dolazaka u Split.

Kako su jučer popodne kazali policiji, u Split su se, zbog proslave Prvog svibnja, uputili na duži vikend. Kako je stan u kojem odsjedaju u Splitu premalen, psa su običavali ostavljati kod nesretnog 76-godišnjaka.

Pas i dalje na promatranju

Nakon davanja izjave policiji, ostavili su potrebnu dokumentaciju o psu i uputili se natrag u Italiju. Pas je i dalje na promatranju u solinskoj veterinarskoj stanici. Ustanovljeno je da je uredno cijepljen, a veterinari će ga nadzirati desetak dan prije odluke o eutanaziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, do kobnog napada psa došlo je jučer oko 9.40 sati, u Kunčevoj Gredi. Vučić je došao do kaveza u kojem se pas nalazio i pokušao mu dati hranu, no ovaj je nasrnuo na njega i zaklao ga.

Iako je, prema prvim informacijama o nesreći, navedeno kako krvoločni pas pripada pasmini stafordski terijer, naposljetku se ispostavilo kako je riječ o pit bullu te kako je do zabune došlo zbog izrazite sličnosti tih dviju pasmina.

Po dovršetku obdukcije, koja je izvršena na Odjelu patologije splitskog KBC-a, doznaje se kako je Vučić zadobio brojne ugrizne rane, a neke od njih zadobio je i nakon što je preminuo. Krvoločni pas Vučiću je prerezao arterije te je ovaj iskrvario do smrti. U lokvi krvi pronašao ga je najmlađi sin Denis, inače prijatelj vlasnika psa Srđana Mihaljevića. Denis je pokušao reanimirati oca, no nije bilo pomoći.

K.C.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara