Vlasnik kuće u Vukmaniću osumnjičen da je sam digao kuću u zrak

VLASNIKA obiteljske kuće u Vukmaniću, koja je danas popodne potpuno uništena u eksploziji sumnjiči se da je zbog obiteljskih razmirica namjerno izazvao eskploziju koja je do temelja uništila kuću, potvrdio je nakon očevida istražni sudac karlovačkog Županijskog suda Ivan Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasnik kuće Stjepan Jurković (1953.) nije dostupan, pa je zasad teško govoriti o motivima tog čina, izjavio je istražni sudac Perković. Kako je rekao, počinitelj je time ugrozio i imovinu i živote susjeda, pa ako se potvrdi da je namjerno izazvao eksploziju, bez obzira što se radi o njegovaoj osobnoj imovini, odgovarat će za teško kazneno djelo dovođenja u opasnost života ljudi i imovine.

Pretpostavlja se da je Jurković za eksploziju upotrijebio nekoliko plinskih boca koje je imao u svojoj dvorišnoj radionici. Također se pretpostavlja da ispod ruševina nema stradalih osoba, jer ukućani nisu bili u kući. Na susjednoj kući od detonacije su popucala stakla, zbog čega je jedna susjeda zadobila lakše tjelesne ozljede. Istraga će se sutra nastaviti pregledom ruševine radi utvrđivanja uzroka eksplozije, a policija nastavlja potragu za osumnjičenim Jurkovićem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara