Vlasnik lanca Tommy na sudu zbog utaje poreza: Nisam kriv!

Vlasnik lanca Tommy na sudu zbog utaje poreza: Nisam kriv!

Foto: Arhiva

POČELO je suđenje Tomislavu Mamiću, vlasniku Tommyja i suvlasniku NTL-a, za utaju poreza tešku 1,5 milijuna kuna! Mamić se nakon dvije odgode pojavio pred sucem Robertom Pešutićem na Općinskom sudu u Splitu i ustvrdio kako se ne osjeća krivim.

Luster otpisao kao poslovni trošak

Pešutić raspravu nastavlja saslušanjem svjedoka, a svakako ima na umu i financijsko-knjigovodstveno vještačenje koje bi trebalo razriješiti dvojbe oko Mamićeve krivnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terete ga, među ostalim, da je i kućni inventar poput lustera za svoju splitsku rezidenciju, otpisao kao poslovni trošak. Nešto slično, kao i što su Keruma dokačili za jahtu.

Mamić je možda imao nesreću što je završio na sudu prije ostalih, jer se ostali pozivaju na slučaj Maresti, odnosno, odnedavno usvojenu praksu da se ne može dvaput suditi za isto djelo. Sudac Pešutić zasada nema najavu obrane da bi se išta slično moglo dogoditi i u Mamićevom slučaju. 

Zakon o športu

Suđenje je samo po sebi interesantno i zato što je Mamić član Nadzornog odbora Hajduka. Premda Zakon o športu, članak 13., zabranjuje osobama pod kaznenim progonom, kojima prijeti kazna veća od tri godine zatvora, rad u Skupštini i Upravi, Nadzorni odbor se uopće ne spominje! Tako i Mamić bez problema može nadzirati rad kluba sa Poljuda iako mu sude za kazneno djelo za koje se može izreći čak osam godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara