Vlasnik Starbucksa pozvao na bojkot političara i njihovih izbornih kampanja!

Vlasnik Starbucksa pozvao na bojkot političara i njihovih izbornih kampanja!

Foto: Arhiva

IZVRŠNI direktor Starbucksa Howard Schultz shvaća da ako građani nema novaca, da će i njegov posao ići loše. Predložio je zato transformaciju uloge biznisa u društvu, javlja Forbes. Na blogu pod nazivom "Investirajte u zajednicama kako biste unaprijedili kapitalizam" Schultz poziva privatna i javna poduzeća da promijene svoje načine poslovanja.

"Više nije dovoljno služiti kupcima, zaposlenima i dioničarima. Kao korporativni građani svijeta naša je odgovornost i dužnost služiti zajednicama u kojima poslujemo tako da budu bolje, u smislu boljeg obrazovanja građana, zapošljavanja, zdravstvenog osiguranja, sigurnosti te svakodnevnog života, plus izgledi za budućnost", kazao je Schultz.

Donacije malim poduzetnicima

Schultz u biti poziva kompanije da preuzmu ulogu koju je dugo igrala vlada, a odlučio je biti predvodnikom u ovoj inicijativi. Tako će Starbucksove trgovine u dijelovima Harlema u New York Cityju te na području Crenshaw u Los Angelesu stvarati mogućnosti izobrazbe u suradnji s organizacijama kao što su Abyssianian Development Corp. i Los Angeles Urban League. Starbucks je najavio ovaj program 4. listopada i donirat će najmanje 100.000 dolara svakoj organizaciji u prvoj godini partnerstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starbucks zaklada je također u partnerstvu s neprofitnim organizacijom za razvoj zajednice Opportunity Finance na način da posuđuje novac malim poduzetnicima s ciljem stvaranja radnih mjesta.

Također, putem bloga Schultz poziva Starbucksove mušterije da doniraju u fond, uz obećanje da će čitav iznos ići na posuđivanje malim poduzetnicima (mušterije za doniranih pet dolara dobivaju narukvicu).

"Ne donirajte političke kampanje"

Schultz, koji je "težak" 1,3 milijarde dolara, i koji je zauzeo 331. mjesto na listi 400 najbogatijih Amerikanaca privukao je pažnju početkom rujna sa stranicom punom oglasa u New York Timesu i USA Todayu. U tim je oglasima pozvao Amerikance da budu katalizatorima promjena. "Čekanje da Washington djeluje nije plan akcije. Na web stranici Upward Spiral, Schultz poziva Amerikance da se suzdrže od doniranja za političke kampanje za članove Kongresa i predsjednika dok se financijska situacija ne stabilizira. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara