Vlasniku agencije Viza tours prijetio smrću i pokušao od njega iznuditi novac

Tekst: I.M.
Foto: Sandra Šimunović/Cropix

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 39-godišnjakom koji je od 55-godišnjeg Zdravka Šojata, vlasnika agencije Viza tours (koja se nedavno "proslavila" propalom organizacijom maturalca za učenike zagrebačke XV. gimnazije), pokušao iznuditi novac.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, 39-godišnjak je tijekom kolovoza ove godine mobitelom nazvao Šojata. Rekao mu je da je on osoba koja je preuzela dug njegove tvrtke u iznosu od oko 95.000 kuna, koliko Viza tours duguje turističkoj agenciji Herc tours.

Dvojac se nekoliko puta našao u kafiću u Maksimirskoj ulici te je tada Šojat 39-godišnjaku dao ukupno oko 8.000 kuna. Iako je 39-godišnjak inzistirao na tjednoj isplati ostatka duga, Šojat je to odbio zbog financijskih problema.

Zadnji put su se našli 1. rujna u istom kafiću, gdje je 39-godišnjak Šojatu zaprijetio smrću. Ubrzo nakon njihova razilaženja, Šojat je na mobitel primio i prijeteću poruku. Idućeg dana je policija iznuđivača uhitila u istom kafiću. Nakon dovršene kriminalističke obrade 39-godišnjak je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara