Vlast pretvorila nastavnike u najobrazovanije fizikalce u zemlji

Vlast pretvorila nastavnike u najobrazovanije fizikalce u zemlji

"NAD ONIM učiteljima koji ne žele sudjelovati u poslovima vezanim za besplatne udžbenike, prosvjedne vlasti provode mobbing. Unatoč dogovoru između Vlade i sindikata kako će se ti poslovi obavljati samo dobrovoljno svi 'neposlušni' djelatnici izloženi su zastrašivanjima i pritisku", ističe predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić koji je o problemu distribucije besplatnih udžbenika kao i zastrašivanju učitelja govorio na konferenciji za novinare.

Više zaradi automehaničar u jednom satu

Štoviše, Stipić ističe kako se Sindikat odlučio obavijestiti javnost o ovom slučaju s obzirom na to da se ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac oglušio o njihove pozive da se zaštite oni koji "ne žele raditi poslove koji nisu nastavnička obveza".

Sindikaliste je osim "gluhog" Primorca, razljutila i izjava prvog čovjeka Agencije za odgoj i obrazovanje Vinka Filipovića koji je rekao da učitelji sa sudjelovanjem u distribuciji besplatnih udžbenika mogu zaraditi.

"Riječ je o više nego ciničnoj izjavi s obzirom na to da se može zaraditi tek 135 do 300 kuna. Koliko je to sramotan iznos dokazuje i činjenica kako satnica automehaničara iznosi 200 kuna", kazao je Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesori fizikalci

Učitelji su najmanje krivi za kašnjenje u distribuciji udžbenika, a prosvjetne vlasti već najavljuju i rad vikendom koji neće biti odgovarajuće plaćen, smatraju u Preporodu.

"Ukoliko to stvarno i bude tako sindikat će tu pravilnu 'satnicu' utjerati sudskim putem", rezolutan je bio Stipić dodajući kako je trenutna vlast pretvorila nastavke u "najobrazovanije fizikalce u zemlji". Prema navodima Preporoda dosad su prijavljena četiri slučaja mobbinga u vezi udžbenika.

I.Ć.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara