Vlastima BiH uručeno pismo namjere hrvatske Vlade

PISMO namjere hrvatske vlade o gradnji dijela cestovnog koridora 5c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu uručeno je u petak diplomatskim putem predstavnicima bosanskohercegovačkih vlasti.

Otpravnik poslova hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu Ivan Velimir Starčević pismo hrvatske vlade uručio je pomoćniku ministra vanjskih poslova BiH Krunoslavu Vasilju, potvrđeno je Hini.

Sukladno diplomatskoj praksi, Ministarstvo vanjskih poslova BiH pismo namjere proslijedit će Vijeću ministara te zemlje od kojega se očekuje i službeni odgovor na iznesenu ponudu.

U pismu se posebice ističe kako je Hrvatska pripravna pomoći u prvoj fazi stvaranja dokumentacije koja je potrebna kako bi se raspisao međunarodni natječaj za gradnju dijela autoceste Budimpešta-Ploče koji prolazi kroz BiH. Hrvatska je vlada, prema ranijim najavama, pripravna poduprijeti hrvatske tvrtke koje bi se javile na na takav natječaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ivica Račan u četvrtak je izjavio kako se nada da će ponuda hrvatske vlade u Sarajevu biti shvaćena kao dobrosusjedska gesta. Najava slanja pisma namjere hrvatske vlade u Sarajevu je dočekana uz pomiješana reagiranja koju sa varirala od izrazito negativnih do suzdržanih.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić koji je u četvrtak nimalo diplomatski uz posredovanje "Dnevnog avaza" poručio Račanu kako ne treba brinuti za ono što će biti u BiH, naknadno je pokušao ublažiti to stajalište. On je pojasnio kako je o svemu u četvrtak telefonski razgovarao s Račanom te je istaknuo kako se oko gradnje koridora 5C bespotrebno diže medijska prašina.

I Terzić i ministar prometa i komunikacija BiH Branko Dokić posljednjim su izjavama datim lokalnim medijima potvrdili kako će ponuda iz Hrvatske u svakom slučaju biti pozorno razmotrena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara