Vlč. Sudac o velikodušnoj premijerki: Financirala je dolazak branitelja na moje duhovne obnove

Foto: Boris Kovačev / Cropix

POPULARNI karizmatik koji se fura na Isusov "look" danas se nakon gotovo godinu dana izolacije "ukazao" na predstavljanju knjige Zorana Vukmana "Pogled iz obzorja" gdje je bio jedan od njenih predstavljača.

Tamo je objašnjavao kako je Jadranka Kosor kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski pomagala dolazak branitelja na njegove seminare duhovne obnove. "I ovo vam moram reći, deset godina sam radio duhovne obnove u Betaniji i drugim mjestima kroz koje su prošli deseci tisuća ljudi. Jadranka Kosor tada je bila ministrica obitelji. Kada god smo je pitali za pomoć, ona je pomogla. Mogla je i ona ukrasti kao i drugi, ali je pomogla. Dužan sam vam reći ono što znam", kazao je velečasni Sudac dodajući kako je Kosor pomagala bilo da se radilo o troškovima putovanja ili nečemu drugome.


Index.hr pokušao je stupiti u kontakt s glasnogovornikom Vlade Mladenom Pavićem kako bi nam objasnio čiji je novac Jadranka Kosor trošila pomažući braniteljima da stignu na duhovnu obnovu kod ovog ušminkanog "karizmatika", no Pavića nismo uspjeli dobiti. Možda ga je u komunikaciji s medijima obeshrabrila njegova šefica Jadranka Kosor fino mu smjestivši da se sam izvlači iz priče o financiranju nereda na subotnjim prosvjedima od strane oporbe, a koju su vjerojatno zajedničkim snagama dogovarali.

Iz izjave velečasnog Zlatka Suca dade se međutim iščitati kako je velikodušna ministrica obitelji i majka, danas premijerka Jadranka Kosor i maćeha, našim novcima plaćala braniteljima odlaske na duhovne obnove kod velečasnog Zlatka Sudca. S obzirom da je Hrvatska sekularna država, ne vidimo potrebu da se ista brine za duhovni razvoj njezinih građana s krajnjim ciljem odlaska u raj. Nameće se pri tom i pitanje, bi li Kosorica bila jednako velikodušna u financiranju odlazaka branitelja na hinduističke "duhovne obnove" ili budističke? Naime, nije poznato je li tkogod Jacu žicao lovu za odlazak na Tibet kako bi postigao nirvanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara