Vodički branitelji podigli kaznene prijave protiv haškog svjedoka Gojanovića

Branitelji iz Vodica okupljeni u trima udrugama UHDDR-u, UHBDDR-u i HVIDRI, podnijele su danas kaznene prijave protiv Vladimira Gojanovića koji je bio prvi Hrvat svjedok Tužiteljstva na haškom suđenju generalima Gotovini, Čermaku i Markaču.

Kako nam je rekao Antonijo Roca, predsjednik vodičke podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, podnijeli su prijavu protiv Gojanovića zbog njegovih izjava izrečenih u emisiji HTV-a Nedjeljom u dva.

"Povrijedio je sve roditelje naših poginulih suboraca rekavši kako se trgovalo organima poginulih branitelja. Mi nemamo nikakvih saznanja o tome, pa neka Državno odvjetništvo pokrene istragu i  ako se utvrdi da to nije istina, Gojanović mora odgovarati zbog klevete. Mi nismo pravnici i ne možemo reći da se nekog mora kazneno goniti, ali zato imamo Državno odvjetništvo koje to može najbolje reći", kazao nam je Roca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga kaznena prijava se odnosi na njegovo nenamjensko korištenje kredita za samozapošljavanje branitelja koji je dobio prije osam godina, da bi se nakon toga zaposlio u šibenskoj tvrtki Vodovod i odvodnja. U emisiji je Gojanović ironično rekao da  se samozaposlio u toj tvrtki napomenuvši da je "taj kredit u zakonskoj zastari". No, branitelji će za ovu drugu prijavu poslati pismo Ministarstvu brantelja i tražiti da oni preuzmu tu prijavu, jer oni sami nemaju novca za dva sudska postupka a u tom slučaju je ionako oštećena država.

"Zbog ovakvog njegovog samozapošljavanja on šteti ugledu svih poštenih branitelja jer znamo da nas sve trpaju u isti koš, a postoje mnogi koji nisu ni dobili sve što im pripada", rekao je Antonijo Roca.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara