Voditeljica Mesićeve kampanje u korupcijskom skandalu

UGOSTITELJ Niman Drešaj podnijet će kaznenu prijavu protiv grupe osoba uključujući i Štefaniju Balog, voditeljicu predizborne kampanje predsjednika Stjepana Mesića, i to zbog davanja mita, zloupotrebe položaja i ovlasti.

Kako doznaje Novi list, prijava će biti podnesena i protiv saborskog zastupnika i tajnika gradskog HDZ-a Maria Zubovića, građevinskog inspektora Mladena Cerovečkog i arhitekta Hrvoja Lovoševića.

Naime, Drešak će podići prijavu jer smatra da su osobe s jakim političkim utjecajem i poslovnim vezama pokušale doći u posjed atraktivnog poslovnog prostora u ulici Kneza Višeslava 1, u njegovom vlasništvu.

Štefaniju Balog se tereti da je kao vlasnica arhitektonskog studija "AS" smještenog u istoj zgradi davala mito, a arhitekta Lovoševića, koji u zgradi ima dva stana,  da je uznemiravao Drešaja koji nije želio prodati svoj prostor. Navodno je čak i zaprijetio da će uništiti supružnike Drešaj, jer želi otkupiti sve stanove u zgradi.

Građevinskog inspektora Mladena Cerovečkog tereti se za davanje mita, zloupotrebu položaja i ovlasti i nesavjestan rad u službi jer je proglasio nevažećima papire koje je vlasnik lokala imao, te mu rekao da se to može riješiti za "donaciju" od 10.000 eura.

"Zubovića je angažirao njegov kućni prijatelj Lovošević koji su zajedno s Balogovom uz pomoć anonimne osobe u Ministarstvu pomorstva, prometa i veza novim rješenjem intervenirali da zatvore moj lokal. Zastupnik je uz pomoć predstavke i lažiranog nalaza utjecao da pozitivno konačno rješenje Gradskog ureda za gospodarstvo iz prosinca 2004. o dozvoli rada lokala, to isto tijelo naknadno poništi 5. svibnja. Za sve izrečeno spreman sam i odgovarati pred sudom." - izjavio je Drešalj.

Štefanija Balog je najavila da će tužiti Drešaja za uvredu časti: "Potpuno je netočno da sam podmićivala nekog inspektora, a što se tiče saborskog zastupnika Zubovića, ja tog čovjeka uopće ne poznajem. Ja sam Drešaju kao arhitektonski stručnjak, zajedno s kolegom Lovoševićem, htjela pomoći i objasniti mu koje su mu dozovole potrebne, a on je sve to ignorirao i probio pročelje na zgradi koja je zaštićena povijesna cjelina."

(Foto: Epoha)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara