Vodstvo zadarske bolnice: Nema opasnosti od zaraze hepatitisom C

VODSTVO Opće bolnice u Zadru danas je na konferenciji za novinare odbacilo tvrdnje u jednom dnevnom glasilu da u toj bolnici postoji opasnost od zaraze hepatitisom C.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Zvonimir Vrančić i infektolozi dr. Miro Morović i dr. Boris Dželalija istaknuli su da se od 1993., kad je počelo testiranje krvi u Hrvatskoj i svijetu, pa, dakle, i u zadarskoj bolnici, u toj bolnici nije dogodio nijedan slučaj zaraze hepatitisom C. Do 1993. krv nije bila testirana.

Kad je riječ o 36-godišnjoj Zadranki, majci troje djece, za koju se u spomenutu glasilu navodi da je zaražena hepatitisom C, ravnatelj Vrančić je rekao da je žena zaražena nakon drugog porođaja, ali to je bilo prije 1993. Ona je primila krv od četiriju darovatelja, od kojih je jedan bio pozitivan na hepatitis C, što je naknadno utvrđeno, rečeno je na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Infektolog dr. Miro Morović takvo je pisanje medija ocijenio nekorektnim i senzacionalističkim.

Vodstvo Opće bolnice u Zadru istaknulo je da je zaražena Zadranka u programu liječenja, ponovivši da nema nikakve opasnosti od zaraze hepatitisom C u zadarskoj bolnici.

(Hina) ximar yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara