Vojislav Šešelj ima tumor na jetri

Vojislav Šešelj ima tumor na jetri

VOĐA srpskih radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj boluje od hemangioma jetre, piše beogradski Kurir pozivajući se na izvješće liječničkog tima ICTY-a u Haagu.

List piše kako je liječnički tim Srpske radikalne stranke, kojom Šešelj upravlja iz ćelije u Haagu, zatražio od haškog suda provođenje dodatnih pretraga kako bi se utvrdila precizna dijagnoza Šešeljevog zdravstvenog stanja.

Doktor Momčilo Babić, član Šešeljevog liječničkog tima, kazao je na konferenciji za novinare kako se dijagnoza hemangioma jetre - benignog tumora, koju su dali haški liječnici, ne može ustanoviti samo na osnovu ultrazvučnog pregleda.

Dr. Babić tvrdi kako haški liječnici moraju izvršiti dodatne analiza da bi se točno utvrdilo radi li se o benignom ili malignom tumoru, te se prema tome odlučuje o daljnjem postupku Šešeljevog liječenja.

Dodao je kako se na Šešeljovim ranijim zdravstvenim pregledima navedena promjena na jetri nije vidjela te da je ista uočena na pregledu izvedenom početkom ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirao je dosadašnja iskustva s radom medicinske službe u Haagu koja su, kako je rekao, do sada bila vrlo loša, dodajući kako je sasvim jasno da se u haškom Sudu sprovode "nepoznate, nejasne i neobjašnjive mjere i metode specijalnog tretmana" prema Šešelju.

Prema Babiću, spomenuta dijagnoza samo je još jedan vid psihičke torture nad Šešeljom.

Vojislav Šešelj se od veljače 2003. godine nalazi u Haagu kamo je dobrovoljno otišao nakon što je protiv njega podignuta optužnica pred ICTY-em.

Tužiteljstvo ICTY-a Šešelja tereti za izgon, istrebljenje, ubojstva i mučenje Hrvata, Bošnjaka, Muslimana i ostalih nesrpskih manjina, te za udruživanje za počinjenje zločina s bivšim jugoslavenskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, koji je u ožujku prošle godine umro u ćeliji haškog pritvora u Scheveningenu ne dočekavši presudu toga suda.

R.I./Kurir
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara