Vojislav Šešelj u Haagu ostao informatički nepismen i modno neosvješten

Vojislav Šešelj u Haagu ostao informatički nepismen i modno neosvješten

KAKO je objavio srpski B92, haški optuženik i čelnik Srpske radikalne stranke u zadnje je vrijeme prilično nestašan, pa se tako, osim što odbija koristiti materijal u elektronskoj formi, žali i na uvjete u pritvoru, budući nije dobio priliku nositi srpski dres za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva.

"Čak i stražari mogu nositi nizozemske majice kada prate Svjetsko prvenstvo u nogometu." - požalio se na teške pritvorske uvjete optuženik, a kojega se, između ostalog, tereti i za istrebljenje, ubojstva, zarobljavanje, mučenje, razaranje i pljačku, kako u Hrvatskoj, tako i u BiH i Vojvodini.

Šešelju je, naime, pritvorska uprava navodno oduzela torbu u kojoj su bile kape, majice, dresovi sa srpskim nacionalnim simbolima te majice na kojima je pisao "Srbija navija".

Osim što se žali na nehumano zatomljavanje njegove želje za modnim izričajem u sklopu "nogometne groznice", nestašni se pritvorenik ujedno odbija pri sudskoj obrani koristiti i materijalima u elektronskoj formi, kao što su primjerice diskete i slične Šešelju nepoznate stvari modernoga doba.

"Što da ja radim s kompjuterskim disketama?" -  rezignirano je Šešelj upitao suca, a koji mu je na to pitanje jednostavno odgovorio: "Koristite ih".

Šešelju su, naime, ponudili da mu se omogući odgovarajuća pomoć pri njegovoj informatičkoj (ne)pismenosti, te je upozoren da će se, ako i dalje bude odbijao koristiti materijal u elektronskoj formi, a koji je neophodan za obranu, smatrati da je tužilaštvo ispunilo svoju obvezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haški je optuženik sucu "vratio" prijetnjom da ga više neće obavještavati o svom zdravstvenom stanju budući je to već učinio u jednom izvještaju, a koji nije uzet u obzir jer je imao više od 3.000 riječi.

Šešelj je zbog takve "diskriminacije" optužio suca zbog njegove "pristranosti prema tužilaštvu", budući "je njima dozvolio da u jednom svom izvještaju povećaju broj riječi, a da za to nisu prethodno tražili dozvolu".

Sudac mu je na to odgovorio kako "zbog trivijalnosti podataka i argumenata koje je Šešelj navodio", sud ima "manje fleksibilnosti po tom pitanju".

Šešelj je također najavio kako će na suđenju, koje je najavljeno za početak listopada, osporavati činjenice koje su pred Tribunalom već presuđene. Radi se, naime, o činjenicama koje se odnose na "opće povijesne i ratne okolnosti", ali će, kako optuženik najavljuje, osporavati i neke "izvještaje stručnjaka".

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara