Vojković: Ne želim više biti u ovom političkom blatu; Kosor: Možda on završi u blatu svoje vikendice

Vojković: Ne želim više biti u ovom političkom blatu; Kosor: Možda on završi u blatu svoje vikendice

Tekst: J.Š.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

"MOJA odluka je da sam se ispisao iz HSLS-a, ispisnica je poslana danas", kazao je Hrvoje Vojković na izlasku iz središnjice HSLS-a, gdje je svojim bivšim stranačkim kolegama više od dva sata tumačio razloge svoga istupanja iz stranke.

Kako je objasnio Vojković, u nekoliko mjeseci otkada je Darinko Kosor na čelu stranke, destabilizirana je koalicija i narušeni su odnosi u stranci, a ono što je najstrašnije jest da je članovima uskraćeno pravo na vlastito političko mišljenje. "Manipuliralo se činjenicama, ljudima i stranačkim tijelima. Nisam više htio biti u tom političkom blatu, jer tko pliva u blatu, taj tako i završi", ustvrdio je Vojković.

Vidno uzrujan, izašao je dok je sjednica Središnjeg vijeća još bila u tijeku. Na pitanje kako su na njegovu odluku reagirali članovi stranke, kazao je: "Rasprava još traje, a ja je napuštam".

Vojković je po pitanju svoje funkcije šefa Uprave Croatia osiguranja ustvrdio kako je njegov mandat uvijek na raspolaganju Vladi. Dodao je kako Croatia osiguranje pod njegovim vodstvom odlično posluje: "Ekonomski elementi govore jedno, politička dimenzija nešto sasvim drugo", kazao je. Vojković je dodao kako je spreman na sve scenarije i da se ne boji za sebe. Kaže kako je potpuno neovisan o Croatia osiguranju te da ima poslove izvan tvrtke kojima će se baviti.

Neslužbeno se, pak, doznaje kako će Vojkovića na mjestu potpredsjednika HSLS-a zamijeniti Dragutin Kranjčec, član Predsjedništva i gradonačelnik Varaždinskih Toplica.

Kosoru nakon sjednice zatitrao osmijeh na licu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog o suspenziji Hrvoja Vojkovića s mjesta potpredsjednika Središnje vijeće večeras je gotovo jednoglasno podržalo. Ipak, potrebe za glasanjem o suspenziji nije bilo jer je Vojković sam istupio iz stranke, komentirala je nakon sjednice Đurđa Adlešič.

Kosor, pak, nije mogao prikriti osmijeh koji mu je zatitrao nakon izlaska sa sjednice Središnjeg vijeća. Objasnio je kako je Vojković, nakon što je vidio situaciju na Središnjem vijeću, podnio pisanu ostavku i pobjegao s rasprave. Ustvrdio je kako "nažalost" više stranaka u posljednje vrijeme ima slične probleme, pa tako i HSLS, te dodao da to što je Vojković bio prisutan na sjednici samo dokazuje da je HSLS demokratska stranka.

Kosor: Možda Vojković završi u blatu svoje vikendice

Šef stranke osvrnuo se i na Vojkovićevu izjavu kako ne želi više biti u tom političkom blatu jer tko pliva u blatu, taj tako i završi. "Možda završi u blatu svoje vikendice", obrecnuo se Kosor i zaključio kako o Vojkoviću ne želi više govoriti. Kosor je ovom izjavom aludirao na Indexovo otkriće da Vojković bez dozvole gradi imanje unutar parka prirode.

Po pitanju Vojkovićeve funkcije šefa Uprave u CO-u, Kosor je kazao kako HSLS nije trgovačka stranka te da će to pitanje ostati na Vladi i Nadzornom odboru da ga odgovori. Na čelo CO-a HSLS će predložiti nestranačku i stručnu osobu, kazao je.

Kosor je potvrdio kako je stranka predložila Dragutina Kranjčeca, člana Predsjedništva i gradonačelnika Varaždinskih Toplica, za potpredsjednika stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara