Vojković se od Šukerove smjene brani povećanjem dobiti Croatia osiguranja

Vojković se od Šukerove smjene brani povećanjem dobiti Croatia osiguranja

Tekst: I.Kri.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

NEKOLIKO sati nakon što je ministar financija Ivan Šuker najavio smjenu Hrvoja Vojkovića iz Croatia osiguranja, iz te tvrtke poslani su poslovni rezultati za 2009. godinu u kojima stoji da je CO ostvario bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna.

> Šuker najavio smjenu Vojkovića

Šuker je na Radiju 101 danas najavio sankcije protiv Vojkovića i Damira Mihanovića. "Zbog svega što se događa u Croatia osiguranju, neophodne su sankcije protiv Vojkovića i Mihanovića", kazao je ministar i dodao da to znači da će dvojac morati napustiti čelo tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Croatia osiguranje d.d. u 2009. godini ostvarilo je bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu. I ostali ostvareni poslovni rezultati, unatoč stagnaciji tržišta osiguranja, pokazuju kako Croatia osiguranje nastavlja zacrtanom strategijom i u godini krize opravdano ostvaruje postavljene planove", stoji u priopćenju iz CO-a te se dodaje kako su ukupni prihodi tvrtke u 2009. godini iznosili 3,233 milijarde kuna, a rashodi 3,156 milijardi kuna.

"Iza nas je teška godina"

Na zadnji dan prošle godine likvidnost tvrtke je iznosila 6,8 posto. Iz Croatia osiguranja su se pohvalili kako su i dalje lider na hrvatskom tržištu osiguranja. "Iza nas je teška godina koju je obilježio značajan utjecaj globalne recesije na čitavu hrvatsku ekonomiju, pa tako i na sektor osiguranja. Unatoč svemu, zadovoljni smo rezultatima postignutim u 2009. godini koji potvrđuju kako je pravac razvoja kompanije koji smo izabrali bio ispravan. Očekuje li nas u ovoj godini oporavak tržišta, teško je trenutno reći, no ona će svakako biti ključna s obzirom na zakasnjelo djelovanje recesije na naš sektor", rekao je Hrvoje Vojković.

Iz CO-a tvrde kako su nastavili širiti svoju prodajnu mrežu te su u prošloj godini potpisali ugovore s Hrvatskom poštom i Finom o prodaji svojih usluga u poslovnicama tih tvrtki. Smatraju kako će time postati još dostupniji svim građanima Hrvatske.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara