VOJNE OPERACIJE OKO TIKRITA I DRUGIH PODRUČJA NA SJEVERU IRAKA

SALIYAH (Katar), 13. travnja (Hina/AFP) Američkobritanske vojne operacije koncentrirale su se u nedjelju u području oko Tikrita i drugih područja na sjeveru Iraka, gdje ostaci iračke vojske pružaju jaki otpor, objavilo je Središnje zapovjedništvo koalicijskih snaga (Centcom).

Američki marinci brzo se približavaju Tikritu, rodnom gradu Sadama Huseina.

"Marinci djeluju u blizini Tikrita", rekao je glasnogovonrik Centcoma Stewart Upton i dodao kako je "naredba napasti i uništiti režimske snage".

U ovom trenutku, rekao je glasnogovornik, nema izvještaja o predaji grada u kojem, kako drže koalicijske snage, se još skrivaju elementi lojalni Sadamu Huseinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prostrana područja sjevera Iraka, među kojima i Tikrit, 180 km sjeverno od Bagdada "bili su na meti naših operacija posljednjih dana", potvrdila je i glasnogovornica američkog Središnjeg zapovjedništva u Kataru, zapovjednica Rumi Nielsom-Green.

Ona je odbila komentirati informacije prema kojima u tom gradu traju pregovori o predaji snaga koje su još odane Sadamu Huseinu.

U Tikritu vlada velika napetost, a naoružani civili se brane od mogućih pljački. Velik dio stanovništva je napustio grad od 100.000 stanovnika, posljedni grad koji još nisu zauzele američke postrojbe. Njegov pad bi simbolično potvrdio pad režima Sadama Huseina.

(Hina) tm sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara