Vojni biskup Jezerinac predvodio misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje

VOJNI biskup Juraj Jezerinac predvodio je danas, na Dušni dan, misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje.

Misi u zgradi Vojnog ordinarijata u Zagrebu bili su nazočni ministrica obrane Željka Antunović, ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić te visoki predstavnici ministarstava obrane i unutarnjih poslova i grada Zagreba, javila je Ika.

"Hvala Bogu što nitko ne može tvrditi da su oni poginuli u osvajanju tuđih prostora, i stoga je jasno što želi onaj tko izjednačava žrtvu i agresora", rekao je vojni biskup.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su branitelji poginuli kao žrtva agresije i mržnje na sve što je hrvatsko i oni nam poručuju da je, više nego za njihovu slavu, za naše dobro da cijenimo njihovu žrtvu i dostojanstvo svake ljudske osobe, i u miru se borimo za slobodu i napredak, istaknuo je biskup Jezerinac.

Govoreći o Dušnome danu ili Danu mrtvih, biskup Jezerinac istaknuo je njegovo trostruko značenje, kao dana molitve za pokojnike, dana zahvale pokojnicima i dana obnove vjere u uskrsnuće mrtvih i naše uskrsnuće.

U propovijedi je vojni biskup istaknuo i koliko je u ovom vremenu kulta tijela važno kršćansko isticanje zdrava i uravnotežena njegovanja duševnih i tjelesnih sposobnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara