vojni ordinarijat podupire mirotvorne inicijative

Vojni ordinarijat u Hrvatskoj pozvao je danas sve koji nisu obuzeti imperijalističkim namislima da se zauzmu za ustrajne pregovore te na svakovrsan otpor agresorskim opcijama, tako da se ´dade prilika miru´ i podupru sve mirotvorne inicijative.

U današnjem priopćenju za javnost, koje je u ime Vojnoga ordinarijata potpisao generalni vikar msgr. Josip Šantić, upozorava se da se planirani tzv. preventivni rat protiv Iraka ´nikako ne može uklopiti u kategoriju obrambenog rata´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ističe se kako Ordinarijat svoje stajalište iznosi u vrlo dramatičnim okolnostima mogućega ratnog sukoba s naznakama globalnih razmjera, koje po nečemu podsjećaju na prilike u kojima se svijet našao uoči Drugoga svjetskog rata te potaknut najnovijim dokumentom Kongregacije za nauk vjere o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu kao i mnogim izjavama Svetog Oca, najuglednijih predstavnika Katoličke crkve, kulturnih uglednika, u skladu s općim konsenzusom miroljubive javnosti.

U priopćenju se podsjeća kako Katekizam Katoličke crkve ističe da ´razvoj ljudskog života zahtijeva mir´, koji se ´ne može na zemlji postići... bez zaštite osoba i naroda´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara