Vojnić: Poglavarstvo traži povlačenje privremenog rješenja za skladištenje otpada

POGLAVARSTVO Općine Vojnić danas je na izvanrednoj sjednici odlučilo zatražiti od Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja da povuče privremeno rješenje kojim tvrtki CIAK iz Podsuseda dopušta skladištenje opasnog otpada akumulatora i baterija u središtu Vojnića.

Ukoliko Ministarstvo samo ne povuče privremeno rješenje, Općina Vojnić će podnijeti tužbu Upravnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Poglavarstva Vojnića, kao i čelnici oporbenih stranaka koji su prisustvovali sjednici, traže da se utvrdi odgovornost Ministarstva zbog toga što je uopće dozvolilo da se, makar i privremeno, opasni otpad skladišti u središtu grada, nedaleko dječjeg vrtića, škole, tržnice i stambenih objekata.

Temeljem privremenog rješenja od 23. srpnja, tvrtka CIAK iz zagrebačkog Podsuseda velike količine opasnog otpada odlaže zadnjih mjesec i pol dana u skladište smješteno na adresi A. Hebranga br. 5. U rješenju Ministarstva zaštite okoliša ne navodi se rok do kada vrijedi, već se samo konstatira da je privremeno dok tvrtka ne pribavi lokacijsku, građevinsku, uporabnu i druge dozvole.

Ministarstvo zaštite okoliša je prije dva dana priopćilo da je inspekcija utvrdila da je na toj lokaciji uskladišteno oko 40 tona alkalnih baterija te veća količina NiCd baterija, ali da nema onečišćenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara