Vojska i Hrvatske šume uredili šumski put iza kuće Branka Vukelića

Tekst: J.C.
Foto: Ranko Šuvar / Cropix

DJELATNICI Hrvatskih šuma i Hrvatske vojske dobili su zadaću da urede kilometar sporednog šumskog puta u Vukmanićkom Cerovcu, koji se nalazi točno iza kuće ministra obrane Branka Vukelića i njegovog susjeda, kolege iz HDZ-a i voditelja Uprave šuma Podružnice Karlovac Zorana Sabljarića. Koštalo je to oko 125 tisuća kuna, a cifra bi bila i viša da je vojska naplatila svoj rad.

Slobodna Dalmacija piše da su radovi pokrenuti na zahtjev Mjesnog odbora Vukmanićki Cerovac u vrijeme dok je Sabljarić predsjedao tim odborom, a u posljednjim je mjesecima put, koji zasad ne vodi nigdje, gotovo sasvim spreman za asfaltiranje. Istovremeno je Sabljarić kupio desetak parceli koje su naslonjene na put ili se nalaze blizu njega.

Tu je zemlju Sabljarić, prema priči susjeda, kupio od Srba koji su se odselili u Srbiju i to navodno za smiješno malu cijenu od kune po četvornom metru. "Taj je put važan za lokalno stanovništvo jer se njima otvara pristup novim šumskim bogatstvima, ali i privatnim parcelama koje će moći služiti svrsi jer je put uređen da njime mogu prometovati i kamioni", rekao je Sabljarić novinarima Slobodne Dalmacije, ali kad su ga pitali je li istina da je pokupovao zemljište od odseljenih Srba ostao je zatečen.

"Ne znam što pokušavate dokazati. Istina je, kupovao sam, ali zar ne biste i vi!? Zašto ne bih kupio zemlju koja je već dugo na prodaju, jer tim ljudima koji su u Srbiji ta zemlja uopće nije potrebna. Zato sam je i mogao jeftino kupiti. Ne za kunu. Čini mi se za četiri kune", kaže Sabljarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara