Vozač automobila u kojem je poginula Ružica Pavić sjeća se samo bljeska

VOZAČ automobila u kojem je poginula Ružića Pavić kada je na njih pijan naletio Hrvoje Žužić, Hrvoje Matijašić dao je iskaz istražnom sucu u Varaždinskim Toplicama gdje se nalazi na liječenju.

Kao što iskaz Žužićevog prijatelja neće puno pomoći istrazi budući da je kazao da nije ništa vidio jer je vezao tenisice, tako se čini da ni iskaz Matijašića neće pomoći istrazi. Naime, on je sucu kazao kako je sve čega se sjeća bljesak u retrovizoru. Rekao je i da je prije toga vozio lijevom stranom 40-59 kilometara na sat.

Matijašić se još uvijek osjeća psihički loše i ne može prežaliti smrt svoje djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima 1. kolovoza kada je Žužić sa 2,4 promila alkohola u krvi, BMW-om u vlasništvu očeve tvrtke naletio na Opel Corsu u kojoj se vozila studentica i njezin dečko, 22-godišnji Hrvoje Matijašić. Ružica je na mjestu preminula, a Hrvoje Matijašić s teškim je ozljedama kralježnice prevezen u bolnicu.

Žužić je prije ove nesreće bio prijavljivan čak 19 puta zbog prometnih prekršaja, od kojih je pet bilo zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Nekoliko puta je i pravomoćno osuđen, ali ukupno je platio samo oko stotinu kuna kazne zbog prekršaja. No, zbog ove mu je nesreće 1. kolovoza i određen mu je jednomjesečni pritvor dok traje istraga, zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja kao i utjecaja na svjedoke. Njegov odvjetnik vjeruje kako će on 1. rujna izaći iz pritvora prvog rujna, jer neće biti opasnosti od utjecaja na svjedoke.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara