Vozač kamiona koji je usmrtio dvije žene i dva djeteta: Ničega se ne sjećam

24-GODIŠNJI Miljenko Stričak, vozač kamiona koji je naletio na kolonu automobila u petak u tunelu Ledenik izazvaši lančani sudar u kojem su život izgubile četiri osobe, još uvijek je u šoku i ne zna da je usmrtio dvije žene i dva djeteta.

"Ne znam, ništa ne znam, ničega se ne sjećam" - kazao je mladić novinarima Slobodne Dalmacije koji su ga posjetili u zadarskoj bolnici.

Nesretni 24-godišnjak u sudaru je zadobio duboke posjekotine po cijelom tijelu, zbog loma mu je operirana desna noga, ruke su mu natečene tako da ne može u njoj držati niti čašu vode, a na zatiljku ima veliki hematom.

"On je u potpunom šoku, pretrpio je i potres mozga. Ništa još ne zna, a već je zaboravio da smo mu bratić i ja dan ranije bili u posjetu. Prepoznaje nas samo na trenutak" - kazala je za Slobodnu majka mladića Milica Stričak.

Neki su mediji proteklih dana objavljivali kako je mladić uništio tahograf kojim se evidentira brzina kretanja vozila i zaustavljanje istoga, no splitski dnevnik doznaje da je policija pronašla neoštećeni tahograf te ga predala istražnom sucu.

Za isti je list splitski sudski vještak za cestovni promet Marino Žunić analizirao videozapis prometne nesreće. Žunić tvrdi kako se ne radi o "naprosto mahnitom vozaču", već da se radi o nesretnom spletu okolnosti.

"Na snimci se vidi kako je više vozila, koja su bila ispred Miljenka Stričaka, u velikoj brzini naišlo na zastoj u Tunelu. No ta su se vozila naglo prestrojila u lijevi prometni trak i tako izbjegla udar. Neposredno ispred Stričaka to su učinili jedan veliki tegljač i zatim jedno osobno vozilo, pa pretpostavljam da se Stričaku tek tada otvorio pogled na zastoj, koji je uočio sa zakašnjenjem. Ostalo mu je samo par sekundi do udara, no tada je nastupio moment iznenađenja, pa on nije reagirao" - objasnio je Žunić.

A.H.
Foto: Slobodna Dalmacija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara