Vozači oprez: Na cestama moguća poledica, pojačan je promet na autocesti A3

Vozači oprez: Na cestama moguća poledica, pojačan je promet na autocesti A3

Foto: HAK

POJAČAN je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, a Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, kao i odroni zemlje i kamenja. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Magle ima i na dionicama autoceste A1 Zagreb-Bosiljevo-tunel Mala Kapela; A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Vrata; A7 GP Rupa-čvor Diračje, javio je HAK u 9 sati.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu: na državnoj cesti DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5012 Permani-Mune i ŽC5047 Veprinac-Učka.

Kroz Sveti Rok vožnja jednom trakom

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Bajakovo, Slavonski Brod i Stara Gradiška; na izlasku: Bregana i Macelj.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Od  danas do 30. travnja zbog radova će bitt zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.
Od 11. siječnja u 8 sati do 24. veljače do 16 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi osobna vozila i teretna do tri tone nosivosti.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara