Vozilo Hitne pomoći dok je prevozilo Maškarina sudjelovalo u prometnoj nesreći?

20-GODIŠNJI Miroslav Maškarin priznao je roditeljima i odvjetnici kako je u vozilu Hitne pomoći doživio prometnu nesreću, objavila je Nova TV u Dnevniku.

Kazao je kako se sjeća sudara, te da je vozilo Hitne dugo stajalo na jednom mjestu, no dokaza o tome navodno nema niti u nalazu bolničkog Povjerenstva niti iz same bolnice.

Ante Zvonimir Golem, državni tajnik za Zdravstvo kazao je za Novu TV kako će provjeriti navode mladog Maškarina.

Na zahtjev općinskog Državnog odvjetništva u tijeku je i policijska istraga oko slučaja.

20-godišnji Miroslav Maškarin 9. srpnja završio je na rutinskoj operaciji slijepog crijeva u riječkoj bolnici, tijekom koje je došlo do oštećenja aorte, te se mladić, kojem je zatim amputirana i jedna noga, jedno vrijeme borio za život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon  što je slučaj dospio u javnost moralo je reagirati i Ministarstvo zdravstva, koje je zatražilo očitovanje ravnatelja riječkog KBC-a Hermana Hallera o drami koja se odvijala na operaciji slijepog crijeva 20-godišnjeg mladića s Raba

Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC Rijeka zaključilo je da se u slučaju Miroslava Maškarina, kojem je zbog ozljede aorte tijekom operacije slijepog crijeva kasnije morala biti amputirana noga, ne radi o grešci kirurga, nego da je riječ o komplikaciji te vrste zahvata.

Povjerenstvo je utvrdilo da je cijeli medicinski postupak nad Maškarinom, uključujući laparoskopski operacijski zahvat, proveden sukladno suvremenoj medicinskoj doktrini i praksi, a da je nastala ozljeda aorte opisana i priznata komplikacija te vrste zahvata.

A.H.
Foto: Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara