Vrana: rušenje nedovršenih objekata kod Vranskog jezera

U Vrani, u općini Pakoštane, u tijeku je rušenje nedovršenih stambenih objekata koji se, po mišljenju Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, nalaze unutar granica Ornitološkog rezervata.

Ta je akcija naišla na masovni otpor mještana Vrane, a potporu je pružila i općina Pakoštane, koji tvrde da se kukće nalaze izvan granica tog rezervata.

Građevinski strojevi, koje je angažiralo Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja, ruše objekte uz osiguranje više stotina policajaca. Akcija je samo nakratko zaustavljena od 12 do 13 sati dok je u obližnjoj crkvi trajala misa na kojoj je bio velik broj vjernika. Nakon toga nastavilo se s rušenjem, a kordon policije sprječava mještanima pristup mjestu događaja. Izgreda nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Noćas su uklonjene prepreke građevinskim strojevima na putu do mjesta događaja. Mještani kažu da su vlasnici kamiona, traktora i osobnih vozila sami maknuli svoja vozila s puta.

Neslužbeno se doznaje da je zadarska policija na obavjesni razgovor privela jednu osobu za koju se sumnja da ima veze s jučer pronađenih pet ručnih raketnih bacača na području Vrane.

(Hina) ima ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara