VRANKIĆ POZVAO ELEKTROPRIVEDU BIH DA ISPORUČI STRUJU "ALUMINIJU"

Dopredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ministar financija Dragan Vrankić pozvao je u srijedu Elektroprivredu BiH da ispoštuje jučerašnji nalog federalne Vlade i od ponoći nastavi normalno isporučivati električnu energiju mostarskoj tvrtki Aluminij.

Aluminij, čiji je 12-postotni vlasnik šibenski TLM, poslijepodne u srijedu priopćio je da Elektroprivreda BiH sa sjedištem u Sarajevu 'nije spremna opskrbljivati dovoljnom količinom energije' Aluminij koji je zbog toga na rubu gašenja svojih pogona.

"Očekujem od EP BiH da poštuje odluke federalne Vlade. Vjerujem da će nadvladati zdrav razum i Aluminij nastaviti s radom", izjavio je za HINA-u ministar Vrankić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustvrdio je kako nije službeno upoznat s najavom Elektroprivrede BiH da nema dovoljno zaliha isporučivati 125 megawatsati električne energije.

Neslužbeno se doznaje kako je Ured Visokog međunarodnog predstavnika naredio Elektroprivredi BiH da nastavi normalnu isporuku Aluminiju koji u bosanskohercegovačkom izvozu sudjeluje s oko 30 posto.

U slučaju da se Elektroprivreda BiH ogluši o zahtjev najvjerojatnije će slijediti sankcije, doznaje se od izvora bliskog OHR-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara