Vrdoljak: Moja izjava za Jutarnji list ne postoji

URED Predsjednika RH reagirao je na navodnu uvredljivu izjavu člana MOO Antuna Vrdoljaka objavljenu u srijedu u Jutarnjem listu, a Vrdoljak je za Hinu izjavio da "njegova izjava za te novine ne postoji".

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Vrdoljak je predsjednika Stjepana Mesića nazvao "onim špijunom" koji je otvarao haške procese, zbog čega mu neće osigurati ulaznice za finalnu utakmicu olimpijskog rukometnog turnira, bude li igrala Hrvatska.

U priopćenju iz Ureda Predsjednika navodi se uz ostalo da "Vrdoljak očito prigovara Hrvatskoj zbog preuzetih međunarodnih obveza", koje uključuju odaziv pozivu ICTY-ja. Dodaje se da je "potpuno jasno da je predsjednik Mesić svojim odazivanjem Haaškom sudu samo provodio zakone Republike Hrvatske".

Predsjednikov Ured smatra da bi ocjenu i komentar Vrdoljakova istupa trebali dati Hrvatski i Međunarodni olimpijski odbor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za Hinu Vrdoljak naglašava da njegova "izjava za te novine ne postoji", te da bi tako delikatne izjave morale biti autorizirane.

Vrdoljak podsjeća da vrlo jasan i strog protokol MOO-a, domaćina i pojedine zemlje uređuje posjet šefa države Olimpijskim igrama.

"Ja nisam ni biljeter ni kartodrapec niti prodajem niti dijelim ulaznice", napominje Vrdoljak.

Objavljeni novinski tekst Vrdoljak naziva "pamfletom" i dovodi u vezu s ranijim napisima istog lista protiv njega i njegova filma "Duga mračna noć". Zbog toga, kaže Vrdoljak, "dok sam živ neću izreći ni jedno slovo za te novine".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara