Vrhovni sud će ponovno provjeriti rad predsjednice supetarskog suda

Na ZAHTJEV predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić, osumnjičene za zlouporabu položaja i ovlasti, Vrhovni sud će ponovno provjeriti rad sudske uprave supetarskog suda.

Ponovni uvid u rad sudske uprave obavit će se u utorak i srijedu, 7. i 8. prosinca, priopćio je danas Vrhovni sud.

S tog suda podsjećaju da je predsjednica supetarskog Općinskog suda Ivana Domić podnijela prigovor na izvješća Ministarstvo pravosuđa i splitskog Županijskog suda, koji su utvrdili propuste u radu sudske uprave, te zatražila ponovni nadzor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Zakonu o sudovima ona ima pravo zahtijevati ponavljanje uvida u rad sudske uprave od Vrhovnog suda koji je dužan sačiniti pisano izvješće o obavljenom nadzoru.

Predsjednicu supetarskog suda splitska je policija kazneno prijavila potkraj rujna, a osumnjičena je da je nezakonitim presudama u sudskim postupcima vezanim za ispravak uknjižbe vlasništva na otoku Braču oštetila velik broj osoba.

Brojne nepravilnosti utvrdila su i povjerenstva Ministarstva pravosuđa i splitskog Županijskog suda, no sutkinja i predsjednica supetarskog suda Ivana Domić njihova je izvješća ocijenila neosnovanima i neobjektivnima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara