Vrhovni sud ubojici iz Josipovca dosudio 15 godina zatvora

VRHOVNI sud RH donio je presudu kojom je uvažio žalbu Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Osijeku te je umjesto nepravomoćno dosuđenih deset godina, ubojicu iz Josipovca, Stjepana Šmidera, kaznio sa 15 godina zatvora.

Županijski sud u Osijeku Šmidera je proglasio krivim za ubojstvo i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti što je počinio 18. ožujka prošle godine ispred kafića "Texas" u Josipovcu.

Podsjetimo, rastrojeni 38-godišnjak iz automatske je puške ubio 34-godišnjeg Igora Vlainića iz Višnjevca, nakon čega je pucao u vrata kafića u kojem su se nalazilo nekoliko mladih iz Josipovca.

Pucajući po bravi zaključanih vrata kafića, Šmider je teško ranio 22-godišnjeg Sašu Hefera te 17-godišnjeg Matu Pušića koji je lakše ozlijeđen.

Osječki sud dosudio mu je krajem listopada 2006. kaznu od deset godina zatvora, a na koju je osječko ŽDO podnijelo žalbu. Nakon gotovo godinu dana Vrhovni je sud uvažio žalbe te je Šmideru za ubojstvo Vlainića dosudio 13, a za ranjavanje Hefera i Pušića tri godine zatvora.

Kazna je odlukom suda preinačena u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara