Vrhovnika policija prijavila zbog nesavjesnog poslovanja u Lencu

Vrhovnika policija prijavila zbog nesavjesnog poslovanja u Lencu
PROTIV Damira Vrhovnika, bivšeg direktora riječkog brodogradilišta Viktor Lenac policija je podigla kaznenu prijavu zbog nesavjesnog gospodarskog poslovanja koje je dovelo do stečaja tvrtke, potvrđeno je danas u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu.

"Policijska prijava zaprimljena je prije nekoliko dana, a do kraja tjedna će biti upućena Općinskom državnom odvjetništvu koje je nadležno jer je riječ o kaznenom djelu za koje je predviđena zatvorska kazna do pet godina", kazao je Hini županijski državni odvjetnik Drago Marincel.

Prijava je opsežna, a prema činjeničnom opisu osumnjičenom se dosta toga stavlja na teret, dodao je Marincel, no nije želio govoriti o pojedinostima prijave koju je podnijela riječka kriminalistička policija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marincel očekuje da će Općinsko državno odvjetništvo odluku o prijavi donijeti idućeg tjedna. Objasnio je da tužiteljstvo prijavu može vratiti policiji i zatražiti dodatne izvide, od suda zatražiti istražne radnje ili na osnovu nje podnijeti optužni prijedlog.

Policijska obrada u "slučaju Vrhovnik" pokrenuta je u kolovozu prošle godine.

Kako je prenio današnji Dnevnik, Vrhovnik vijest o podignutoj prijavi nije želio komentirati, odnosno da će "ako i bude bilo što komentirao, to učiniti tamo gdje treba". Prema pisanju tiska, u kaznenoj se prijavi navodi da je u vrijeme kada je Viktor Lenac bio u izuzetno lošoj financijskoj situaciji Vrhovnik neracionalno raspolagao s financijskim sredstvima i vukao neracionalne poslovne poteze koji su stvorili dodatne gubitke, što je na kraju dovelo do stečaja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara