Vučić sazvao hitan sastanak vlade zbog situacije u Turskoj

Vučić sazvao hitan sastanak vlade zbog situacije u Turskoj

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić sazvao je noćas sastanak u vladi Srbije u povodu događaja u Turskoj, a po ocjeni ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića, sastanak bi mogao potrajati do duboko u noć jer situacija u Turskoj može imati dalekosežne posljedice i na Srbiju - od migrantske krize do sigurnosti i drugih sigurnosnih izazova.
 
Srbijanski državni organi, kako je najavio ministar Stefanović, u subotu će tijekom prijepodneva poduzeti mjere "zbog sve teže situacije" glede migrantske krize "i izazovima u vezi s terorizmom i drugim prijetnjama, a kako bi se zaštitili građani Srbije".

Najnoviji događaji u Turskoj, pitanja u vezi s migrantskom krizom i suprotstavljanje potencijalnim terorističkim opasnostima, bit će tema sjednice Ureda za koordiniranje službi sigurnosti, javila je Radio-televizija Srbije. Osim najnovijih događaja u Turskoj i mogućih utjecaja na stabilnost regije, Ured će razmotriti i probleme vezane uz migrantsku krizu "i modalitete suprotstavljanja potencijalnim terorističkim opasnostima", navodi RTS.

U subotu se očekuje i obraćanje premijera Vučića građanima Srbije.

"Situacija je ozbiljna, zahtijeva odlučnost i odgovorne mjere", citirala je agencija Tanjug ministra Stefanovića, po čijoj ocjeni su "brojne strane službe uplele svoje prste u događanja u Turskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I mi razmatramo što ćemo poduzeti da naša zemlja bude potpuno sigurna", poručio je srbijanski ministar unutarnjih poslova. "Potpuno licemjerno zvuči da se udar izvodi zbog zaštite demokratskog poretka i mislim da je svima jasno šta se dešava u Turskoj danas", zaključio je Stefanović, ne obrazlošivši detaljnije svoju ocjenu.

Turska vojska poručila je u petak navečer kako je preuzela vlast, dok je predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao da će pokušaj udara biti savladan i pozvao građane na ulice.

Konzul Srbije u Istanbulu izjavio je večeras da je situacija u Turskoj, ponajprije u Istanbulu "vrlo konfuzna" i pozvao građane Srbije da ne izlaze na ulice i ostanu u hotelima dok se situacija ne smiri.

Kompanija Air Serbia objavila je da prati situaciju u Turskoj i da zasad redoviti letovi za subotu nisu otkazani.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara