Vučić započeo konzultacije za sastav nove vlade, sastao se i sa Šešeljem

Vučić započeo konzultacije za sastav nove vlade, sastao se i sa Šešeljem

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Srpske napredne stranke i aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić započeo je konzultacije za sastav buduće srbijanske vlade nakon što su se za to stekli i formalni uvjeti konstituiranjem parlamenta poslije izvanrednih parlamentarnih izbora.

Premda još nema službenih potvrda, u političkim se krugovima nagađa da će i u budućoj vladi ponovno biti mjesta za Vučićeve sadašnje koalicijske partnere - socijaliste (SPS) Ivice Dačića - te da bi u toj kombinaciji vođa SPS-a mogao zadržati mjesto šefa diplomacije.

Prvi dan konzultacija protekao je uz veliku pozornost medija jer se Vučić prvi put službeno susreo licem u lice sa svojim nekadašnjim partijskim šefom i vođom Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavom Šešeljem nakon osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sigurno je da neću biti dio nove vlade. Rekao sam Vučiću da smo mi spremni na suradnju i koalicijski dogovor, ako on i njegova vlada napuste učlanjenje u EU. Za sve bi se moglo pronaći rješenje, osim za to. On me je samo tužno pogledao", rekao je novinarima Šešelj nakon sastanka.

Vučić nastavlja konzultacije, a formiranje vlade najavio je do 16. lipnja.

Koalicija okupljena oko Vučićevih naprednjaka pobijedila je na izvanrednim parlamentarnim izborima 24. travnja i osvojila 131 od 250 mandata, a prema dosadašnjim najavama skupštinskoj bi se većini trebao pridružiti i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) sa svoja četiri zastupnika.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara