Vučurević čeka izručenje: Hrvati me ne mogu ubiti, a suditi mi neće

Vučurević čeka izručenje: Hrvati me ne mogu ubiti, a suditi mi neće

Foto: Oslobođenje

BIVŠI gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević koji čeka izručenje Hrvatskoj zbog optužbi za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tvrdi kako ga "Hrvati ne mogu ubiti, a neće mu ni suditi".

"Nisam naredio niti jedan napad na Dubrovnik i nemam 'fleka' na duši. Nijedan civil nije mogao utjecati na zapovjedi JNA i Haag to zna! Ja sam radio svoje civilne poslove na koje sam jako ponosan", kazao je Božidar Vučurević. Optužnicu naziva "nebuloznom" te tvrdi da ima dokumentaciju koja može optužiti samo Hrvate.

"Ne mogu me ubiti, a suditi mi neće"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu me ubiti, a suditi mi neće jer to nije moj sud niti me briga za to. Uostalom, nikada nisam bio predsjednik ratnog predsjedništva, iako sam po službenoj dužnosti, kao predsjednik SAO Hercegovine, trebao biti", tvrdi Vučurević te dodaje da ga je Haški sud oslobodio svake optužnice. Naglašava da je dva puta u Beogradu razgovarao s haškim istražiteljima i pokazao im je sačuvane dokumente i odgovorio na "260 pitanja".

"Nisu našli ništa što me tereti. Istina je da sam spasio tisuće Hrvata i Bošnjaka. Imam za to pisane dokaze", kazao je Vučurević. Kaže i kako je do sada mnogo puta prelazio granicu sa Srbijom i Crnom Gorom, a nisu ga uhitili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara