Vujanović: Nikolićeva izjava je uvredljiva za Crnu Goru, reći ću mu to

Vujanović: Nikolićeva izjava je uvredljiva za Crnu Goru, reći ću mu to

Screenshot: YouTube

CRNOGORSKI predsjednik Filip Vujanović u nedjelju je izjavu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako je “Crna Gora igračka NATO-a i EU” ocijenio je uvredljivom za Crnu Goru, najavivši kako mu to kani reći prilikom prvog idućeg susreta.

Nikolić je prije desetak dana u razgovoru za Sputnik kritizirao Crnu Goru zbog ulaska u NATO, ustvrdivši kako ona svjesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO i EU, istaknuvši pritom kako to “nije igračka i da je ljudi koji je vode ne smiju tako tretirati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujanović je novinarima u Podgorici rekao kako dosad nije imao prilike za susret s Nikolićem te da “željno očekuje taj susret” na kojem bi ga upozorio da se “ne miješa u crnogorsku državnu politiku, jer Crna Gora ničim nije ugrozila svoj suverenitet niti ga prenijela NATO-u ili EU”.

Također je rekao kako Crna Gora sa Srbijom želi imati vrlo dobre odnose koji će se temeljiti na punoj ravnopravnosti, partnerstvu i međusobnom uvažavanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara