Vujanović: U rješavanju graničnog spora s RH prihvatiti realnost

PREDSJEDNIK crnogorskog parlamenta i najozbiljniji kandidat za predsjednika Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u utorak kako se ´mora prihvatiti realnost´ kada je riječ o rješavanju graničnog spora s Hrvatskom

On je također ocijenio kako ´Prevlaka postaje vezivno tkivo Crne Gore i Hrvatske, a ne prostor njihovog udaljavanja´.

´Treba reći da li je naša želja da se dogovorimo. Da toga nije bilo, morali smo se suočiti s činjenicom da 15. prosinca pripadnici Promatračke misije UN-a napuštaju Prevlaku´, kazao je Vujanović. dodajući kako to praktično znači ´da se Hrvatska ´spušta´ na Prevlaku, a da Crnoj Gori ostaje problematičan prostor Bokotorskog zaljeva, o kojem nije postignut dogovor´.

´Ne možemo u razgovorima svi dobiti sve. Ako se želimo dogovoriti onda se načini kompromis, koji jamči zdrav odnos dviju država´, rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vujanovića je jedna od najbitnijih činjenica što su se ´Crna Gora i Hrvatska dogovorile u vezi Prevlake, zbog njihovih ukupnih odnosa´.

´Sadašnje rješenje je privremeno i dogovorili smo se da na tom području gradimo turistički kompleks, koji će se zajedno koristiti. Taj teren ima vrijednost samo ukoliko se turistički valorizira´, kazao je Vujanović.

Filip Vujanović je kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) na izborima za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 22. prosinca. Pored njega na listi je još deset kandidata, uglavnom predstavnici građana. Oporbene stranke, ne samo što nisu predložile svoje kandidate, već su pozvale svoje pristaše da bojkotiraju nedjeljne izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara