Vujić: muzejska djelatnost sve je popularnija

"Muzejska djelatnost sve je popularnija i to je novi izazov za struku koja se brine o prezentiranju naše povijesne baštine", rekao je Antun Vujić, ministar kulture prilikom današnjeg obilježavanja 500. godina Velikog Tabora, 50. godina Muzeja "Staro selo" Kumrovec, 30. godina Muzeja seljačkih buna Gornja Stubica i 10. godina Muzeja Hrvatskog zagorja.

Prigodnoj svečanosti, koja je održana u restoranu "Zelenjak" u Risvici kod Kumrovca, nazočni su bili ministrovi suradnici, predstavnici Konzervatorskog odjela Hrvatskog restauratorskog zavoda, Krapinsko-zagorske županije te zaposlenici svih spomenutih muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svima onima koji su radili na unapređenju muzejske djelatnosti proteklih godina posebno je zahvalila Goranka Kovačić, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja. Na skupu je posebno značajnim ocijenjeno što je ove godine omogućeno ljudima od struke da upravljaju dvorcem Veliki Tabor, a ne tek zaljubljenici u povijest. Isto tako značajnim je ocijenjena izgradnja zgrade Muzeja krapinskog pračovjeka, koja bi trebala biti završena iduće godine.

(Hina) dk mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara