VUKELIĆ: NOVAC NIJE UPITAN, TREBAJU DOBRI PROGRAMI

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić istaknuo je na sastanku sa županom Krunom Peronjom, gradonačelnicima i načelnicima 35 općina i gradova iz Splitskodalmatinske županije da poticajni zajmovi za poduzetnike nisu ograničeni, t.j. da novac nije upitan, nego da su potrebni samo dobri programi.

U izjavi novinarima kazao je da su iz Splitsko-dalmatinske županije podnesena 23 zahtjeva za otvaranje poduzetničkih zona i da je zanimanje za poduzetništvo golemo.

"Država, odnosno Ministarstvo, vrlo brzo će stvoriti sve uvjete za otvaranje tih zona. Riješit ćemo pitanje dodjele zemljišta Hrvatskih šuma ili vojarna. No država ne može sve sama, nego mora blisko surađivati s jedinicama lokalne uprave i samouprave jer treba ukloniti mnoge administrativne zapreke", istaknuo je ministar.

Mogućnosti Splitsko-dalmatinske županije su velike, a veliko je i zanimanje za program cilj kojega je povećati domaću proizvodnju i izvoz, stvoriti konkurentne hrvatske proizvode, povećati zaposlenost i samozapošljavanje te potaknuti ravnomjeran razvoj svih županija, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Vukelić posebno je podsjetio na povoljne kreditne linije koje zahvaljujući državnim i županijskim potporama omogućuju poduzetnicima podizanje zajmova s kamatama od dva do četiri posto te na nepovratne državne potpore koje za poduzetnike početnike iznose 46 tisuća kuna a za izumitelje i do 115 tisuća kuna, kazao je ministar Vukelić.

Na novinarski upit odgovorio je da se za područja posebne državne skrbi priprema zakon koji će sadržavati mjere svih ministarstava, tako da ona ožive ne samo gospodarski nego i u drugim područjima života.

(Hina) xmerc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara