Vukojevićev odvjetnik: Ne tvrdim da Šveps laže, ali mi bismo radije dokumentaciju umjesto fotografije!

"TO SU ti automobili, ali samo prema tvrdnji Švepsa. Znate li vi koliko je automobila završilo u toj, pod navodnike 'Vojnoj pošti'? Neke dvije tri tisuće automobila, neki su konfiscirani, a neki su i kupovani. Htio bih radije da se iz dokumentacije, a ne iz slika, vidi da je taj novac bio potrošen namjenski", kaže odvjetnik Vice Vukojevića Zvonimir Hodak, upitan za komentar na fotografiju koju je bivši vojni špijun Mirko Ljubičić Šveps ustupio Indexu.

>Ekskluzivno: Fotografija Mesića na primopredaji "ukradenih" automobila

"Fotografije su fleksibilno moderno sredstvo i iz njihove se tehnologije teško može saznati kada su napravljene i u odnosu na što. No, ukoliko su ukomponirane s nekakvom dokumentacijom koja pokazuje da je namjena novca zaista bila za te automobile na slici, onda se vidi da je to čista stvar, ali ovako ne dokazuju tvrdnju", smatra odvjetnik tužitelja Vukojevića.

"Ne tvrdim da gospodin Šveps laže, ali, s druge strane, iz naše dokumentacije se jasno vidi da je novac podignut, a da nema konačne namjene u koju je potrošen", kaže Hodak. Očekuje da će Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu reagirati na Vukojevićevu prijavu kroz mjesec-dva.

Predsjednik Mesić već drugi dan ne govori ni riječi vezano za ovu tužbu, a Danijela Barišić iz njegove službe za odnose s javnošću također nema ništa za dodati njegovoj šutnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do Vladimira Sokolića, također se ne može doći, ali je po supruzi poručio da su optužbe smiješne. Radi kao anesteziolog u gospićkoj bolnici.

Penzioner može što ustavni sudac ne može

Odvjetnik bivšeg ustavnog suca ne slaže se sa nagađanjima da je Vukojević krenuo protiv Mesića s prijavom zbog toga što ga je Mesić uvrijedio, pripisavši mu silovanje s objašnjenjem da "nitko s njim ne bi svojevoljno otišao u krevet".

"Uvreda je bila, to je činjenica. Ali ne bih rekao da je osnovni motiv za prijavu, nego jedan impuls da otiđe što prije. Kad bi svi tužili predsjednika zbog uvrede, bio bi to dugačak dugačak red", kaže Hodak, dodajući da Vukojević kao "ustavni sudac nije mogao nikoga prijavljivati, ali sada je običan građanin, penzioner, pa može".

A.B.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara