Vukovar: lažno se predstavio i ukrao 4500 eura

Policija traga za muškarcem koji je, lažno se predstavljajući, u vukovarskom prigradskom naselju Lipovači starici ukrao 4500 eura, koje mu je dala vjerujući da je to PDV za zajam za obnovu kuće, potvrdila je danas vukovarskosrijemska Policijska uprava.

Po riječima glasnogovrnika PU-a Miroslava Janića nepoznati muškarac je 15. siječnja došao u obiteljsku kuću Jevrosime B. (1925.) u vukovarskom prigradskom naselju Lipovači i predstavio se kao djelatnik Fonda za obnovu.

Rekao joj je kako je ostvarila uvjete za dobivanje zajma za obnovu kuće od 80.000 kuna koje može uzeti 17. siječnja u poštanskom uredu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju, ali da prije toga mora njemu isplatiti na ruke 4500 eura za PDV. Jevrosima B. to je i učinila, a da je prevarena, otkrila je tek kad je 17. siječnja došla u poštanski ured u Borovo naselje uzeti novac, koji je navodno dobila za obnovu kuće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Janićevim riječima prošle su godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji počinjena 54 kažnjiva djela prijevare, a prednjače upravo takve i slične prijevare u kojima se pojedinci lažno predstavljaju da su djelatnici javnih poduzeća, udruga ili ustanova.

(Hina) xždra yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara