vukovar: oproštajni domjenak srbijanskocrnogorskog konzula

Konzul Generalnog konzulata Srbije i Crne Gore u Vukovaru Aleksandar Besarabić, koji uskoro odlazi s te dužnosti, ocijenio je večeras u Vukovaru kako je "u petgodišnjem razdoblju njegova mandata učinjen bitan pomak u normalizaciji i uspostavi povjerenja između Srbije i Crne Gore i Hrvatske".

U izjavi za Hinu Besarabić je rekao kako je, kad je riječ o zaštiti prava pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, "puno više učinjeno zakonodavno nego stvarno". Mislim da bi hrvatske vlasti zakone trebale pretočiti više u djelo nego to sada čine, ocijenio je Besarabić, dodavši kako očekuje da će hrvatska država zadržati sadašnji bezvizni režim na granici i nakon 1. siječnja 2004.

U povodu odlaska na novu dužnost konzul Besarabić priredio je u restaurantu "Mornar" u Vukovaru oproštojani domjenak, kojemu se odazvao velik broj uzvanika.

Zaželjevši Besarabiću uspjeh na novoj dužnosti, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer podsjetio je na veliku ulogu konzula Besarabića, ali i cijeloga Generalnog konzulata Srbije i Crne Gore u Vukovaru, u unaprjeđenju hrvatsko-srpskih odnosa. "U ime građana Županije želim Vam zahvaliti na razvijanju međunacionalne tolerancije i zauzimanju za očuvanje vladavine prava i temeljnih ljudskih vrijednosti za Vašega mandata", poručio je konzulu Besarabiću župan Šafer.

(Hina) ždra dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara