vukovar: počelo uklanjanje ruševina ´Borova´ za buduću gospodarsku zonu

Radnici vinkovačkog poduzeća ´Eurcoa´ počeli su danas uklanjati ruševne zgrade ´Borovocommerca´ u južnom dijelu tvorničkog kompleksa vukovarskog ´Borova´.

Uklanjanje ruševina ´Borovo-commerca´ u budućoj Gospodarskoj zoni s 3,4 milijun kuna financira Ministarsvo javnih radova, obnove i graditeljstva, a radovi trebaju biti završeni za 60 dana.

Zgrada ´Borovo-commerca´, u kojoj se u tijeku srpske agresije na Vukovar nalazio ratni stacionar vukovarske Opće bolnice, samo je jedan od objekata u južnom kompleksu ´Borova´ uz rijeku Dunav koji su predviđeni za rušenje kako bi se omogućila gradnja Vukovarske gospodarske zone.

Zona će se na otprilike 330.000 četvornih metara graditi po Zakonu o Vukovaru i dio je Plana i Programa obnove i razvoja grada Vukovara za 2002. i 2003. koji je u listopadu prošle godine prihvatila Vlada.

U Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara, koji je nositelj posla osnivanja Gospodarske zone, predviđaju kako će u njoj poslovati dvadesetak tvrtaka i u prvoj godini dana zaposliti oko 250 ljudi.

Prošli tjedan u Vukovaru je u rad puštena Podunavska slobodna zona. U pogonima dviju talijanskih tekstilnih tvrtaka zaposlilo se 150 ljudi a još toliko talijanski tekstilci kane zaposliti u drugoj fazi proizvodnje.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara