Vukovar: Počinjena kažnjiva djela većinom razriješena

U PRVA tri mjeseca ove godine na vukovarskom su području počinjena 164 kažnjiva djela, od kojih je većinu policija uspjela razriješiti, rekao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, koja je djelomično bila posvećena sigurnosnoj situaciji, načelnik vukovarske policijske postaje Ivan Rupčić.

Istaknuo je da je razriješenost kažnjivih djela u Vukovaru na razini Policijske uprave vukovarsko-srijemske i MUP-a i kreće se od 50 do 60 posto.

Po podacima vukovarske policije, u prva tri mjeseca ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u Vukovaru je povećan broj kažnjivih djela organiziranoga kriminala, zloporabe droga i općega kriminala, a zabilježena su i tri napada na policijske službenike. Za 31 posto bilo je manje prekršaja javnoga reda i mira.

Potaknut pitanjima gradskih vijećnika, Rupčić se osvrnuo i na tučnjavu koja se krajem ožujka dogodila u Trećoj srednjoj školi Vukovar, između učenika hrvatske i srpske nacionalnosti, a u kojoj je nekoliko učenika lakše ozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da je policija podnijela prijave protiv sudionika te tučnjave, te je zabrinjavajućom ocijenio činjenicu što je od 26 učenika, koji su bili nazočni incidentu, korisne podatke policiji dalo samo jedanaest očevidaca, a ostalih 15 odbilo je suradnju ili su rekli da nisu vidjeli ništa.

Rupčić je ukazao i na potrebu jače suradnje roditelja, školskih vlasti, pedagoga i socijalnih radnika. "Policija niti može, niti hoće odgajati djecu", poručio je, dodajući kako se problem međunacionalnih sukoba učenika u Vukovaru ne može riješiti "parcijalno, prvo s jednom, a zatim s drugom stranom", nego jedino zajedničkim razgovorom sa svim učenicima, što, po njegovim riječima, dosad nitko nije učinio.

Načelnik Policijske postaje Vukovar Ivan Rupčić također je rekao da još uvijek nemaju podataka o sudbini u studenom prošle godine nestaloga direktora vukovarskoga Tehnostana, Zorana Martinovića. Martinović je posljednji put viđen 16. studenoga kako vesla u čamcu na Dunavu kod Aljmaša.

(Hina) ždra dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara