vukovar: pokopani hrvatski branitelji

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas su uz vojne i civilne počasti pokopani posmrtni ostaci sedmorice hrvatskih branitelja stradalih u srpskoj agresiji na RH 1991. godine.

U nazočnosti velikog broja građana Vukovara, rodbine i prijatelja stradalih branitelja, pokopani su poručnik Tihomir Lucić (1968.) te časnički namjesnici Ivan Krasić (1964.), Zvonko Milas (1965.), Stanko Posavec (1952.), Ivan Potočni (1955.), Josip Zaobornij (1961.) i Đuro Malčić (1942.).

Svi su bili pripadnici 204. brigade HV-a.

Ivan Krasić i Stanko Posavec ekshumirani su iz masovne grobnice na Ovčari blizu Vukovara. Tihomir Lucić, Zvonko Milas i Josip Zaobornij ekshumirani su iz masovne grobnice na vukovarskom Novom groblju, a Ivan Potočni na farmi Lovas nedaleko od Dalja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posmrtni ostaci Đure Malčića ekshumirani su na groblju u Novom Sadu.

Posmrtni ostaci sedmorice hrvatskih branitelja identificirani su DNA metodom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Od njih su se danas na Memorijalnom groblju oprostili bojnik Željko Mikić, u ime 5. gardijske brigade, i zamjenik ministra hrvatskih branitelja Josip Vdović, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara