Vukovar: Pokopani posmrtni ostatci trojice hrvatskih branitelja

UZ VOJNE i civilne počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru su danas pokopani posmrtni ostatci hrvatskih branitelja Branimira Kruneša (1966.), Gorana Mengesa (1970.) i Nike Šoljića (1942.).

Časnički namjesnik Branimir Kruneš bio je pripadnik 3. gardijske brigade 4. vukovarske bojne. Njegovi posmrtni ostatci ekshumirani su na Ovčari sa 199 žrtava ubijenih 20. studenoga 1991. Posmrtni ostatci Branimira Kruneša identificirani su metodom DNA na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu 16. rujna 2003.

Satnik Goran Menges bio je pripadnik 204. brigade HV-a. Njegovi posmrtni ostatci ekshumirani su u Marincima a identificirani metodom DNA na Medicinskom fakultetu u Osijeku 22. rujna ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časnički namjesnik Niko Šoljić bio je pripadnik 204. brigade HV-a, a njegovi posmrtni ostatci ekshumirani su u Sremskoj Mitrovici i identificirani također metodom DNA na Medicinskom fakultetu u Osijeku 22. rujna 2003.

Niko Šoljić četvrti je sin Kate Šoljić. Sva četvorica njezinih sinova poginula su u Domovinskom ratu i pokopana na Memorijalnom groblju u Vukovaru.

Obredu pokopa osim brojnih Vukovaraca, rodbine, prijatelja i suboraca stradalih žrtava nazočan je bio i ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara