Vukovar: Ponovno sudski postupak protiv šestorice Srba

Na Županijskom sudu u Vukovaru danas je nastavljena glavna rasprava u ponovljenom sudskom postupku protiv šestorice hrvatskih državljana srpske nacionalnosti, optuženih da su u razdoblju 1. kolovoza do 13. rujna 1991. u Vatrogasnom domu i "stanici milicije" u nekadašnjem Borovu Selu, a današnjem Borovu, mučili i zlostavljali zatočenike.

Glavna rasprava u tom postupku, u kojemu se prvotno sudilo osmorici optuženika, završila je 13. srpnja 2004., a krivima su tada proglašena šestorica optuženika, dok su dvojica oslobođena krivnje.

Vrhovni sud RH zbog "procesnog razloga" ukinuo je, međutim, presudu te je sudski postupak obnovljen 30. ožujka 2005.

Glavnoj raspravi nazočni su optuženi Jovan Ćurčić (1956.), Miloš Držajić (1969.) i Dušan Mišić (1964.) koji se od 13. ožujka 2003. nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Osijeku, dok se Mladenu Maksimoviću (1968.), Draganu Saviću (1970.) i Jovici Vučenoviću (1959.) sudi u odsutnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom današnje glavne rasprave pred sudskim vijećem, kojim je predsjedavao sudac Ante Zeljko, iskaze su ponovno dali svjedoci Josip Gorup, Joso Ivašković, Jovan Ajduković, brat i supruga optuženog Miloša Držajića Milutin Držajić i Tatjana Olujić te Branislav Pejaković.

Nakon što su saslušani svjedoci, sudac Ante Zeljko prekinuo je glavnu raspravu koja će biti nastavljena 24. svibnja saslušavanjem novih svjedoka.

(Hina) xzdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara