Vukovar: Primopredaja palače Srijem, budućeg sjedišta županijske vlasti

IZMEĐU predstavnika investitora Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva, izvođača radova tvrtke "Lakolit" iz Osijeka i vukovarskosrijemskog župana Nikole Šafera danas je u Vukovaru obavljena primopredaja obnovljene palače Srijem, budućeg sjedišta vukovarskosrijemske vlasti smještene do sada u zgradi županije u Vinkovcima.

Obnova reprezentativne barokne palače Srijem, izgrađene prije 250 godina, a teško stradale u srpskoj agresiji na Vukovar 1991., počela je 1998. Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva u njezinu dosadašnju obnovu uložilo je šest milijuna kuna, a Splitsko-dalmatinska županija četiri milijuna kuna (ta je županija preuzela na sebe da će u sklopu obnove Vukovara donirati finaciranje obnove te zgrade), rekao je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

Po njegovim riječima, predstoji još unutarnje uređenje palače i opremanje hrastovim namještajem u tradicijskom stilu, za čiju su nabavu tek nedavno osigurana sredstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje palače Srijem bit će stoga priređeno nakon njezina unutarnjeg opremanja, a, kako je najavljeno, otvoriti bi ju trebao predsjednik Republike Stjepan Mesić.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara