Vukovar: prvi puta zajedno molili predstavnici kršćanskih zajednica

U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova večeras su prvi puta predstavnici kršćanskih zajednica Vukovara molili zajedničku molitvu za jedinstvo svih vjernika, građana i ljudi dobre volje.

U okviru molitvene osmine za jedinstvo vjernika, koja je počela 18. a završava 25. siječnja, na blagdan Obraćanja sv. Pavla, molili su predstavnici rimokatoličke, pravoslavne, evanđeosko-pentekostalne i kršćansko-adventističke crkve.

"Kao što je Isus Krist molio Oca da svi budemo jedno, molimo i mi da svi kršćani budu jedni u Kristu", poručio je gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra. Zlatko Špehar. Zajedničkom molitvom predstavnici kršćanskih zajednica u Vukovaru žele učiniti korak prema jedinstvu misli u Kristu, dodao je Špehar, te unijeti u međusobne odnose vjernika malo više svjetla i povjerenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi koji predvodimo vjerske zajednice želimo moliti pred vjerskim zajednicama i na taj način malo više steći povjerenja između svih nas koji se svakodnevno susrećemo po gradu, ali se ne prepoznajemo i ne želimo vidjeti i čuti", rekao je vukovarski gvardijan.

(Hina) xždr ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara