VUKOVAR: riječki lutkari izveli "damjanovo jezero"

U okviru 8. vukovarskog lutkarskog proljeća u dvorani Pastoralnog centra sv. Bono franjevačke crkve i samostana sv. Filipa i Jakova večeras je izvedena predstava "Damjanovo jezero" riječkoga Gradskog kazališta lutaka.

Tekst i dramatizaciju potpisuje književnik Anto Gardaš, redatelj predstave je Aleksandr Maksimijačev, osnivač "Lutkarskog doma" u St. Petersburgu, kojega je i umjetnički ravnatelj, majstor pozornice i glumac.

Glazbu za predstavu napisao je Igor Rogaljov, scenografiju i lutke načinila je Tatjana Meljenkova a animaciju Elina Agejeva koja je 2000. proglašena najboljom ruskom glumicom, a od 1992. stalna je članica "Lutkarskog doma" u St. Petersburgu.

U predstavi glume Božena Delaš i Karin Froehlich uz pomoćnog animatora Mirka Križana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječko Gradsko kazalište poetičnu pripovijetku "Damjanovo jezero" prvi je put izvelo na hrvatskoj lutkarskoj pozornici u zahtjevnoj tehnici marioneta, kojoj su ih podučili upravo sanktpetersburški lutkarski umjetnici.

Na Osmom lutkarskom proljeću od 7. do 11. travnja bit će izvedeno 50-ak predstava. Osim u Vukovaru predstave se prikazuju i u Vinkovcima, Iloku, Županji, Ivankovu, Drenovcima, Babinoj Gredi, Trpinji, Bršadinu, Pačetinu i Boboti.

(Hina) draž mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara