Vukovar: spriječen šverc cigareta

Pretragom obiteljskih kuća dvojice hrvatskih državljana iz Borova nedaleko od Vukovara, djelatnici Policijske uprave vukovarskosrijemske pronašli su 34.870 kutija raznih cigareta čija se vrijednost procjenjuje na oko 300.000 kuna, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik PU vukovarskosrijemske Miroslav Janić. L

Po njegovim riječima, jučer pronađene i zaplijenjene cigarete Walter Wolf, Ronhill i Memphis, bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, podrijetlom su iz Srbije i Crne Gore, a bile su namijenjene hrvatskom tržištu. Također je pronađen i novac u raznim valutama u iznosu oko 50.000 kuna, a policija pretpostavlja da potječe od ilegalne prodaje cigareta.

Do saznanja o lokacijama na kojima se nalaze cigarete i o počiniteljima nedopuštene trgovine duhanskim proizvodima policija je došla u suradnji s djelatnicima Protuobavještajne agencije, rekao je Janić dodajući kako će protiv počinitelja, nakon kriminalističke obrade, policija podnijeti kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetniku u Vukovaru.

U 2004. godini na području te PU zbog nedopuštene trgovine duhanskim proizvodima i izbjegavanja carinskog nadzora zaplijenjeno je više od 320.000 kutija raznih marki cigareta, istaknuo je Miroslav Janić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je kako su u prvih devet mjeseci ove godine na području PU vukovarsko-srijemske evidentirana 24 kaznena dijela nedopuštene trgovine duhanskim proizvodima u kojima je oduzeto 26.916 kutija raznih marki cigareta i 14 kg duhana.

Komentirajući mogućnost zarade na ilegalnoj prodaji 34.870 kutija cigareta, pomoćnik načelnika kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Željko Vicković rekao je kako oni koji ih prodaju mogu po kutiji cigareta zaraditi po dvije kune.

(Hina) ždraž ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara