vukovar u prvih sedam mjeseci posjetilo 2000 turista

U prvih sedam mjeseci ove godine preko Turističke zajednice grada Vukovara taj je grad posjetilo oko dvije tisuće turista.

Jasna Babić iz tamošnje Turističke zajednice rekla je da su sastavili program jednodnevnog turističkog boravka u Vukovaru, kojim je predviđen obilazak gradskih znamenitosti, poput dvorca Eltz, u kojemu se nalazi Gradski muzej, rodne kuće nobelovca Lavoslava Ružićke, franjevačke crkve i samostana, te baroknog središta grada. Program razgledavanja Vukovara završava obilaskom Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata i mjesta masovne grobnice na Ovčari.

Predsjednik Turističke zajednice Vukovara Velimir Radović napominje kako bi broj gostiju, osobito inozemnih, u Vukovaru bio puno veći da je bolja suradnja između touroperatora i Turističke zajednice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vukovarsko lučko pristanište na Dunavu ove je godine uplovilo nekoliko stranih brodova s više stotina putnika, ali za sve njih Vukovar je bio tek prolazna postaja do krajnjega odredišta - Đakova, kaže Radović. Dodao je kako je putnike prvog takvog broda koji je uplovio u vukovarsku luku Turistička zajednica dostojno dočekala priredivši program, ali zbog nezainteresiranosti podtouroperatora, osječkoga Panturista, to više ne čini.

"Spremni smo u vrijeme pristajanja brodova otvoriti muzeje i crkve, te posjetiteljima ponuditi besplatne usluge, ali ne nailazimo na razumijevanje u Panturistu", kaže Radović, dodavši kako je šteta da strani turisti koji brodovima dolaze u Vukovar, taj grad vide tek iz autobusa na proputovanju za Đakovo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara